Kalendarz adwentowy

Chęć na zdrowy wypoczynek

SpaDreams wyjawia najnowsze trendy w turystyce zdrowotnej w 2017

Frankfurt, 3 lutego 2017

Zdrowy wypoczynek jest „na czasie“. Coraz więcej osób wykorzystuje wolne dni do relaksu ciała i duszy oraz poprawy stanu zdrowia i urody. SpaDreams, numer jeden wśród organizatorów urlopów zdrowotnych, oraz pobytów spa i wellness, wyznaczył cztery trendy na rok 2017. W największej w Europie bazie danych dotyczących turystyki zdrowotnej, można w szczególności zauważyć wzmożone zainteresowanie określonymi tematami:

(1) Wakacje odchudzające, detoksykujące oraz post

Nie tylko zwykły relaks: dopasowane indywidualnie do każdego wczasowicza programy żywienia sprawiają, że urlop staje się wieloaspektowym wypoczynkiem. Oczyszczanie organizmu, redukcja wagi lub całkowita rezygnacja z rozkoszy podniebienia – zapotrzebowanie na chwile wypoczynku ze świadomym odżywaniem w roli głównej wzrasta w zadziwiającym tempie.

(2) Wypoczynek w luksusowych resortach

Ten, kto chce być piękny oraz zdrowy nie musi już poddawać sie przysłowiowym „torturom”. Spragnieni relaksu już dawno temu odkryli, iż najlepiej organizm regeneruje się w przyjemnej atmosferze oraz pięknym otoczeniu. Nieważne czy w Polsce, czy też w Europie - oferta luksusowych kurortów zdrowotnych jest coraz większa.

(3) Wyjazdy z jogą

Uciec jak najdalej od szybkiego trybu życia – kto o tym nie marzy. Zarówno początkujący jak i zaawansowani wczasowicze praktykujący jogę, mogą przebierać w ofertach ośrodków zapewniających doskonały wypoczynek, zapewniających połączenie jogi i medytacji oraz pomagających zapewnić równowagę ciała i duszy. Zmiana otoczenia również wzmacnia naszą motywację do działania.

(4) Wycieczki uzdrowiskowe oraz medical wellness

Kuracja kojarzy się z siwymi włosami i laską u boku? Nic bardziej mylnego! Dwa - cztery tygodnie spędzone na trosce o swoje zdrowie oraz ogólne samopoczucie z pewnością przyniosą pozytywne efekty niezależnie od wieku. Wellness i spa oraz kuracje prewencjne sprawiają, że jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki w niepamięć odchodzi wypalenie zawodowe, czy też ogólne wyczerpanie. Ostatecznie lepiej zapobiegać niż leczyć.

Claudia Wagner, dyrektor zadządzający SpaDreams: „Coraz więcej osób dochodzi do wniosku, że oprócz wylegiwania się na słońcu można zrobić dla siebie coś znacznie lepszego. Programy zdrowotne najwyższej jakości wspomagają dobre samopoczucie oraz sprawiają, że tryska się optymizmem. Wielu naszych klientów regularnie korzysta z naszych ofert, gdyż przekonali się na własnej skórze, że tego typu wypoczynek daje ogromny zastrzyk energii, który skutecznie działa jeszcze długo po podróży”

Hotele – nowe świątynie zdrowia oraz wellness

Od hostelu do luksusowego uzdrowiska: właściciele hoteli już dawno temu dostrzegli tzw. turystów zdrowotnych jako stale powiększającą się grupę docelową, której oprócz usług spa oferują programy żywienia oraz szereg różnorodnych zabiegów relaksacyjnych, jak również zapewniają opiekę przez wyspecjalizowany zespół terapeutów oraz ekspertów z danej dziedziny. Następny urlop jest świetną okazją do tego, aby znacznie obniżyć swój wiek biologiczny! Propozycje hoteli:

Dni detoksu w Hotelu Lambert Medical Spa**** w Ustroniu Morskim

Luksusowe wellness w SHA Wellness Clinic***** na hiszpańskim Costa Blanca

Joga & Wellness w Fragrant Nature**** w słynnej Kerali w Indiach

Kuracja Medical w Hotelu Health Spa Resort Centrální Lázne**** w czeskich Mariańskich Łaźniach.

Wszystkie oferty pobytów spa i kuracji zdrowotnych dostepne są na stronie: www.spadreams.pl

Pobierz wersję PDF>>            Pobierz zdjęcia>>