Europa i Chiny

Oferta SpaDreams w kolejnych krajach europejskich i w Chinach

Organizator wycieczek zdrowotnych przedstawia plany ekspansji na rok 2015

Frankfurt, 17 września 2014 r. Właściciel marki SpaDreams – niemiecki organizator wycieczek Fit Reisen – od ponad 35 lat jest wiodącym specjalistą w branży wczasów SPA, zdrowotnych oraz ajurwedyjskich. Bogata i różnorodna oferta Fit Reisen dostępna jest pod marką SpaDreams już w 6 językach, w ponad 30 krajach.  Zarząd spółki podjął decyzję o rozsze-rzeniu swojej działalności o nowe rynki w 2015 r.

„Odnotowujemy obecnie wzrost o 34% w stosunku do ubiegłego roku, w czym duży udział ma otwarcie się na rynki międzynarodowe. Chemy więc kontynuować nasza ekspansję i udostę-pnić naszą ofertę w kolejnych krajach”, oświadczył dr Nils Asmussen, prezes firmy. W związku z tym w 2015 r. z bogatej oferty wczasów zdrowotnych Fit Reisen będą mogli skorzystać również klienci z Chin, Włoch, Hiszpanii i Szwecji.

„Zwłaszcza Chiny, z ponad miliardem mieszkańców oraz szybko rozwijającą się gospodarką, są dla nas interesującym, pełnym wyzwań rynkiem. Od 2015 r. chcemy dołożyć wszelkich starań,  by rozpowszechnić w Państwie Środka naszą ofertę SPA i uzdrowisk“.

Również Hiszpania i Włochy oraz Dania i Szwecja staną się w przyszłym roku rynkiem sprzedaży produktów Fit Reisen. Firma jest przekonana, że jej różnorodna oferta przypadnie do gustu mieszkańcom południa Europy, a także krajów skandynawskich. Marka SpaDreams jest przykładem sukcesu odniesionego w małych krajach – od 2013 r. jej oferta cieszy się dużą popularnością w Holandii.

Touroperator zamierza skupić się przede wszystkim na sprzedaży internetowej w nowych krajach. „Oczywiście dostosujemy się do warunków krajowych, by w jak najlepszy sposób dotrzeć do Klientów. Nasz dotychczasowy, atrakcyjny i sprawdzony wachlarz produktów jest naszym największym atutem. Cieszymy się, że  międzynarodowe przedsiębiorstwo Fit Reisen stanie się teraz globalnym graczem!“

PDF >>